Vooruitziende automatisering van verpakkingslijn Puratos

puratos
Puratos, een wereldspeler in de bakkerij- en chocoladesector, kiest intrion voor de automatisatie van de verpakkingslijn van zijn O-tenticproducten. We verhuizen een bestaande lijn, bouwen een nieuwe lijn, en voorzien meteen ook een potentiële derde lijn. Elke lijn kan elk type verpakking produceren. Dankzij de grote flexibiliteit van deze oplossing, kan Puratos continu inspelen op de vraag.

Lees meer

Never get nuts: intrion brengt rust in donutlijn

Doony's-lijn
Vandemoortele in Seneffe produceert diepvriesdonuts in verschillende formaten en kleuren. Hun verpakkingslijn moet dus flexibel en snel ombouwbaar zijn. Bovendien kan het productieproces van de donuts niet zomaar gestopt worden in geval van een storing in die lijn. intrion bouwde een installatie die op alles is voorzien.

Lees meer

Complete relocatie en upgrade in recordtijd door PreSize NV

sneeuwballen_Larmuseau
PreSize is ons constructiebedrijf dat draai-, frees-, laser- en laswerk levert met bijhorende services als pre-assemblage, ombouw van machines, integratie van nieuwe formaatdelen e.d. PreSize zorgde ervoor dat Larmuseau zijn vernieuwde geautomatiseerde productielijn kon tonen aan het publiek op Open Bedrijvendag.

Lees meer

Snelle ombouw van A tot Zeer tevreden

Frisk
Rond deze tijd maakt de Sint duizenden kinderen blij met snoep. Maar wij hebben een toonaangevende speler in de snoepgoedsector blij gemaakt. Hoe? Door een automatiseringsmachine snel om te bouwen voor een nieuw productformaat.

Lees meer

Kent u de waarde van leeggoed?

button_colruyt
Retail Partners Colruyt Group, waartoe o.a. de winkelketens Spar en Alvo behoren, besloot het sorteren van leeggoedbakken te automatiseren.

Lees meer

3D-printing is beproefde technologie voor intrion

button_3Dprint
Hoe lager het gewicht van een robotgrijper, hoe korter de cyclustijd. Daarom kiest intrion voor 3D-printing om de duurzame, lichtgewicht onderdelen te produceren voor high-speed robots. intrion maakt ook dankbaar gebruik van de ontwerpvrijheid die 3D-printing biedt om onderdelen met een hogere complexiteit en functionaliteit te ontwerpen dan mogelijk zou zijn met traditionele technieken. Dankzij deze technologie kunnen kanalen voor draden, kabels en lucht makkelijk worden geïntegreerd in het ontwerp zonder de kosten op te drijven. 3D-printing maakt het bovendien mogelijk een nieuwe grijper aanzienlijk sneller te testen. 3dprintbarometer.com

Multi-palletizing van babymelkpoeder

MeadJohnson-PAL_2_uitbreiding pallet3
In onze vorige nieuwsbrief las u al over een project voor een producent van babymelkpoeder. Dat bedrijf wil nu ook de automatisatie starten voor verdere multi-palletizing. Een robot zal shipping cartons van twee verschillende lijnen groeperen en per laag op meerdere pallets stapelen. De hele lijn is operationeel in september 2015.

Gaan fragiele patisserieproducten en robots samen?

to use_PICK-PLACE-VRAK - Copy
De vorige keer hadden we het al over een grote internationale speler in industriële bakkerijproducten.

Lees meer

Maximale bedrijfszekerheid garandeert ononderbroken productie

lotus
Lotus Bakeries in Oostakker koos intrion voor de installatie van een nieuwe verpakkingslijn voor hun Madeleines en Bumba-cakejes. Pittig detail: de productflow kan niet onderbroken worden, want het bakken van de cakes gebeurt continu, 24u op 24u. Daarom integreert intrion een innovatieve oplossing, gebaseerd op 6 robotcellen. Dit garandeert Lotus een hoge productiecapaciteit, met maximale bedrijfszekerheid en geïntegreerde redundantie.

Maatoplossing voor efficiënt verpakken van chocolade

converted PNM file
België is een belangrijk exportland van chocoladeproducten. Maar die wereldwijde afzetmarkt zorgt voor complexiteit in de verpakking. Voor een internationale speler in deze sector levert intrion twee verpakkingslijnen die dit proces efficiënt moeten laten verlopen. De lijnen zijn uitgerust met compleet geïntegreerde technologieën voor primaire verpakking, secundaire verpakking en palletisatie. Intrion bedacht een creatieve oplossing voor het stapelen van producten, vormen van dozen, vullen, sluiten, coderen en palletiseren in één compacte robotcel. Deze unit werd naadloos geïntegreerd in de totale lijn, die gestuurd wordt door i-controls. Hiermee differentieert intrion zich van suboptimale standaardoplossingen.