intrion post digitaliseringRobots zijn op de werkvloer aan een snelle opmars bezig. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is de verkoop van industriële robots de jongste tien jaar verdrievoudigd. Ook volgende jaren voorspelt de organisatie een snelle toename.

Daarentegen is de tewerkstelling in fabrieken tussen 1995 en 2015 met 20% gedaald. En OESO voorspelt dat komende jaren een op zes jobs riskeren te verdwijnen door automatisering. Toch kent deze trend ook zo zijn voordelen.

Banken, verzekeraars en supermarkten innoveren sterk dankzij automatisering en digitalisering. Snelle robots nemen saaie, repetitieve taken over en creëren een sterke groei voor bedrijven. Dankzij deze snelle omzet is er ruimte voor nieuwe werknemers. Die krijgen op hun beurt uitdagendere taken en mogelijkheden tot contact met klanten.

Anns De Vos, loopbaanexpert en professor aan de Antwerp Management School en Universiteit Antwerpen doet al ruim tien jaar onderzoek naar de toekomst van werk. ‘Je kan heel veel automatiseren, maar steeds meer werkgevers zoeken een balans met maatschappelijke, ethische, commerciële en financiële overwegingen.’

Nu, en ook in de toekomst blijven werknemers waardevol voor sales, klantenbinding en flexibiliteit. En dat hebben sommige bedrijven goed begrepen. Een schoolvoorbeeld is Argenta. De ruim 2 500 werknemers worden dagelijks aangespoord om extra competenties te ontwikkelen. Zo blijft iedereen inzetbaar, vandaag en ook morgen.

 

Artikel gebaseerd op ‘We moeten mensen leren te veranderen’ door Tom Michielsen en Sofie Vanlommel –  De Tijd 26-02-2020