ABB - Intrion

Cases

Volautomatische inspectie van 600 vials per minuut

intrion heeft onlangs bij Pfizer in Puurs een bestaande inspectielijn verder geautomatiseerd, en dat voor een capaciteit van 600 vials per minuut. De lijn, waar ‘white stock’-flesjes worden gecontroleerd op correcte dichting en verontreinigingen, kreeg een volledig automatische toevoer en afvoer.

 

 

Eerst depalletiseren

De flesjes komen in plastic trays uit de steriele fillingafdeling. Die trays zijn gestapeld in palletcontainers. Een 4-assige depalletisatierobot grijpt de trays, om ze vervolgens in een ontlaadstation neer te zetten waarin twee trays passen. Terwijl een kleine 6-assige ABB-robot, de IRB 1200, de tray in de ene positie leegmaakt voor inspectie, wordt de inmiddels lege tray uit de andere positie door de grote robot weg gezet in een lege palletcontainer. Ook het identificatielabel in de trays wordt weggenomen door de kleine robot, waarbij de grote robot een beeld neemt van de tray en de positie van het label doorgeeft aan deze IRB 1200, die zelf telkens vóór een van beide trays wordt gepositioneerd.

 

Inspecteren en opnieuw in trays laden

Voor de eigenlijke inspectie duwt de kleine robot de flesjes op een accumulatietafel, die één uitvoer van verenkelde flesjes heeft naar de inspectielijn, waar ze een lektest en visuele inspectie ondergaan. Op het einde van de inspectielijn staat er opnieuw een accumulatietafel, waarbij de flesjes per tray worden gegroepeerd in een kam. Een camera checkt de kam op volledigheid. Met een servobeweging komen de flesjes in een lege tray terecht, daar klaargezet door een gelijkaardige 4-assige robot als in het begin, nadat met een camera werd gecheckt of de aangevoerde tray effectief leeg is. Opnieuw gevulde trays krijgen nog een nieuw identificatielabel, waarna diezelfde robot de trays automatisch palletiseert in een palletcontainer.

 

Mogelijkheid tot bijkomende controles

Per minuut gaan er zo 3 trays in en uit de robotcel. De robot kan bovendien gevulde trays op een staalnamepositie afzetten en opnieuw oppikken na een kwaliteitscontrole buiten de cel. De frequentie daarvan kan de operator eenvoudig ingeven via het hmi.

Na inspectie gaan de palletcontainers met de trays naar Pfizers centrum voor secundaire verpakking, aan het andere eind van de Rijksweg in Puurs.

 

circle_image

Kissing robots


Pfizer ontdekt, ontwikkelt, produceert en verdeelt innovatieve vaccins en geneesmiddelen die de levensverwachting en de levenskwaliteit van mens en dier verbeteren in elke fase van het leven. Pfizer is uitgegroeid tot het voornaamste biofarmaceutisch bedrijf ter wereld en stelt meer dan 100 000 mensen te werk in 150 landen. In Puurs bevindt zich de grootste Europese productie eenheid en op deze site werkt Pfizer al jaren samen met intrion.

Deze vruchtbare samenwerking, de ervaring van intrion in de farmaceutische sector, de concurrentiële kostprijs van de aangeboden oplossing en de lokale nabijheid zorgden ervoor dat Pfizer, na een uitgebreide feasability studie, het intrion i-concept Pharma koos voor een nieuw project in het hart van de fabriek.
Aan het woord laten we Jan Dams van de engineeringsafdeling en tevens projectleider voor de installatie die nu testdraait te Puurs:
“intrion realiseerde het project binnen hun zogenaamde i-concept Pharma, wat betekent dat de probleemstelling van a tot z – weliswaar binnen de grenzen van de scope –  door het intrion team wordt opgenomen. Samen met intrion trokken we volop de kaart van een gerobotiseerde automatisatie, wat hier concreet betekent dat twee maal 2 robots samen zorgen voor de samenbouw van een medical device en een vijfde robot deze tenslotte geordend in een tray achterlaat. Dit aan een snelheid van ruim 50 stuks per minuut. In totaal 4 camera’s, elk met hun specifieke belichting, waken over de correcte assemblage van de producten. Het is van cruciaal belang dat er op de producten geen enkel spoor zichtbaar is van de “mechanische” manipulatie. Technologie die bestaat, zoals de trilkuip voor het aanvoeren van de nodige componenten, wordt door intrion geïntegreerd, maar het ontwerp van de complete lijn is uiteindelijk een intrion oplossing: compact en perfect passend in onze lay-out. “

 

circle_image

Uitpakken van safe-packs? intrion doet het automatisch!

Janssen Pharmaceutica Beerse tilt sirooplijn 2 naar een hoger niveau van automatisatie. De lege glazen siroopflesjes die gevuld moeten worden, zitten verpakt in safe-packs – een sterke krimpfolie – en worden aangevoerd op een plastic pallet met kartonnen tussenlegvellen. Zowel aanvoer als uitpakken gebeurt nu volledig automatisch door twee robots, die de flesjes ook netjes naar de afvullijn brengen.

Het project werd een succes door de intense samenwerking tussen het Janssen- en het intrion-team. We hebben de nieuwe technologie eerst grondig getest hier bij intrion vooraleer die te implementeren in de lijn. Eric Kooremans, Senior Manager Project Engineering en Laurent Lhoir, Project Engineering, doen hun verhaal in bovenstaande testimonial.

circle_image

Farmabedrijven ontdekken de voordelen van ‘brite stock’

Janssen2Meer en meer farmabedrijven ontdekken de voordelen van ‘brite stock’

Het zal u bekend in de oren klinken: de productie van geneesmiddelen verloopt steeds minder efficiënt doordat er vaak in kleine batches moet worden geproduceerd. Boosdoener is de landspecifieke verpakking en de plaatselijke wetgeving: de taal van de bijsluiter en opschrift, gebruik van vignetten, enz. Dan krijg je voortdurend situaties waarbij de filling wacht op de verpakkingslijn en vice versa. Absoluut niet rendabel dus. Ook Janssen Pharmaceutica in Beerse worstelde met dit probleem.

Hoe wilden jullie dit probleem oplossen?
Eric Kooremans, Sr. Manager Projectmanagement Janssen Supply Chain: “We wilden overstappen naar een meer efficiënte productie door het maken van ‘brite stock’. Zo kunnen we de productie loskoppelen van de eindverpakking. Het idee is relatief eenvoudig en zeker niet nieuw. De geneesmiddelen worden per volledige batch actief product geproduceerd en verpakt in een basisverpakking (bv. een blanco fles). Pas daarna krijgen ze hun landspecifieke etiket, opdruk en doos, waarvoor de aantallen beduidend kleiner kunnen zijn. De uitvoering is wat complexer. In de praktijk betekent dit dat je twee lijnen creëert. En dan heb je meer operatoren nodig – dachten we.”

Janssen4Tenzij het allemaal automatisch kan …
Eric: “Inderdaad. We zochten een partner met ervaring in dit soort combinaties van productie en interne logistiek. Een automatisatiespecialist die gegarandeerde kwaliteit aflevert en ook daarna nog voor de nodige support zorgt. Die partner vonden we in intrion.”

Hoe verliep de samenwerking?
Eric: “intrion dacht volledig met ons mee om samen vorm te geven aan deze oplossing. Het team kwam met ideeën die ons echt vooruit hielpen, zonder overbodige franjes. Ook het feit dat intrion een onafhankelijke systeemintegrator is vonden we een belangrijk voordeel. De robots en andere automatiseringsmodules werden stuk voor stuk geselecteerd en ontworpen voor ons project. We hadden echt het gevoel dat we aan dezelfde kant van de tafel zaten en ondervonden een grote luisterbereidheid.”

Janssen51Wat is er concreet gerealiseerd?
Eric: “De oplossing bestond erin een nieuwe loading cell te installeren voor het vullen van trays met flessen. Die is verbonden met de afvullijn. Een 4-assige robot voorziet in het oppakken en plaatsen van deze trays. Hierin kunnen alle flesreferenties gestockeerd worden. De robotcel heeft een automatische in- en uitvoer van respectievelijk pallets gestapeld met lege trays en pallets gestapeld met volle trays. Een tweede robotcel zorgt vervolgens in een andere afdeling voor de unloading van deze ‘white stock’ naar de verpakkingslijn. Pallets gestapeld met volle trays worden automatisch binnen de cel gebracht doorheen een veiligheidslichtscherm met muting. Ook hier zorgt een robot voor de handling van de volle en lege trays. Het feit dat we UV-inkt gebruiken om de brite stock te allen tijde te kunnen identificeren maakt het geheel ook kwalitatief sluitend.”

Tevreden over het resultaat?
Eric: “Zeer zeker. intrion heeft echt zijn schouders gezet onder dit hele project. Het team had ook oog voor heel veel praktische zaken. De trays bijvoorbeeld hebben we samen ontwikkeld. En bij het ontwerp van de veiligheidskooien werd maximaal rekening gehouden met de beperkte inbouwruimte, en vooral het veilig intekenen van de robots. intrion denkt vooruit, en dat weten we bij Janssen te appreciëren!”

Benieuwd wat intrion kan doen voor u? Contacteer ons!


Janssen Pharmaceutica in België omvat de volledige farmaceutische cyclus van het prille begin van de ontdekking en ontwikkeling van een nieuwe molecule in Onderzoek & Ontwikkeling tot en met de chemische en farmaceutische productie (Supply Chain), distributie en commerciële en ondersteunende diensten. Janssen kiest ervoor om behandelingen te ontwikkelen voor enkele van de meest verwoestende aandoeningen en complexe medische uitdagingen van onze tijd waaronder diabetes, hepatitis, HIV, kanker, arthritis, dementie en mentale aandoeningen. Janssen Pharmaceutica in België maakt deel uit van de wereldwijde organisatie Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson.

 

circle_image

Zijn uw verpakkingslijnen al klaar voor serialisatie?

 

Heel wat farmaceutische bedrijven ondervinden praktische hindernissen als ze hun bestaande verpakkingslijnen willen klaarstomen voor serialisatie. Inbouwruimte snelheid, data matrix en variabele data: een leverancier van standaardoplossingen heeft niet altijd oog voor uw specifieke wensen. Het printen moet net iets anders of het formaatbereik is ontoereikend…

PBL_news-pharma_verkleindNiet zo bij intrion. We bieden een oplossing op maat voor nagenoeg elke serialisatieproblematiek, en dat voor bestaande én nieuwe lijnen. Zowel voor volautomatische als handmatige processen.

Bovendien werkt intrion volledig onafhankelijk. Wat uw serialisatieplatform ook is, we integreren het FDA 21 CFR part 11 inspectiesysteem van uw keuze. Ook voor het printen van de unieke codes (2D datamatrix, 1D of variabele data) bouwen we de unit op maat volgens de vereisten van uw product. Inkjet- of lasertechnologie, een extra label,… Er is heel veel mogelijk met intrion.

PV_News-pharma_verkleindDaarnaast bieden wij een passende oplossing voor de aggregatie van bundels, bv. door het aanbrengen en controleren van al dan niet voorbedrukte labels in de flow. Als u vervolgens de verzenddozen manueelaggregeert, is onze mobiele Pack-by-Layer unit onmisbaar. De serienummers van elk doosje worden door camera’s automatisch gelinkt aan de unieke label op de dozen en opgeslagen. Zo kan u ze met een gerust hart toevertrouwen aan de supply chain.

Dit is waarom klanten vertrouwen op intrion:

  • We zoeken samen met u naar het beste antwoord op uw probleemstelling. Wij realiseren vervolgens zelf de gekozen oplossing én volgen uw automatiseringsproject op van A tot Z.
  • intrion kan bestaande lijnen snel en met geringe impact aanpassen.
  • intrion is een onafhankelijke integrator; we integreren bv. het inspectiesysteem van uw voorkeur.

Contacteer ons


“intrion did not disappoint us to get our first lines ready for serialized packaging with the inspection system of our choice! The machines, both for item level serialization and shipper case level aggregation have proven to be reliant and efficient. The impact on our existing lines was minimized and the intrion team open in communication and inventive in their approach.”

Dr. Alexander Jansen, Manager Packaging Materials Baxter

Met een omzet van 14,2 miljard dollar in 2012 is Baxter een van de belangrijkste internationale actoren in de farmaceutische sector en de medische technologie. De groep telt 50.800 werknemers, is actief in ruim 60 landen en commercialiseert producten in ruim 100 landen. Zijn 27 productievestigingen liggen verspreid over Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. Meer dan 70 % van de omzet wordt met toonaangevende producten geboekt, die het resultaat zijn van niet-aflatende onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen. Europa is een belangrijke markt voor Baxter, waar het bijna 30 % van zijn omzet boekt. Het bedrijf stelt er 15.500 mensen te werk in een honderdtal vestigingen. De zetel van Baxter Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) bevindt zich in Zurich, Zwitserland.

 

circle_image

Newsletter