ABB - Intrion

Complete relocatie en upgrade in recordtijd door PreSize NV

Bezoekers smullen van demonstratie vernieuwde geautomatiseerde productielijn

 

PreSize is ons constructiebedrijf dat draai-, frees-, laser- en laswerk levert met bijhorende services als pre-assemblage, ombouw van machines, integratie van nieuwe formaatdelen e.d. PreSize zorgde ervoor dat Larmuseau zijn vernieuwde geautomatiseerde productielijn kon tonen aan het publiek op Open Bedrijvendag.

 

We keren even terug naar 2 oktober, Open Bedrijvendag…

Larmuseau, het Gentse bedrijf dat al sinds 1913 de bekende (en lekkere!) authentieke Gentse sneeuwballen produceert, toont trots zijn vernieuwde geautomatiseerde productielijn aan het publiek. Het bedrijf is nog maar pas verhuisd naar een nieuwe locatie in de Eeklostraat in Mariakerke, omdat de vorige site te klein was geworden. Vandaag produceren ze 40.000 sneeuwballen per dag, van september tot maart. Prachtig om de snoepjes door de chocolade en bloemsuiker te zien gaan.

 

 

We keren nog iets verder terug, naar midden juli

Larmuseau is in zomerrust en voorlopig nog gevestigd in de Eilanderskaai in Langerbrugge. De Gentse sneeuwballen groeien in populariteit, maar de productie-installatie heeft zijn beste tijd gehad. En de tijd dringt: in september start het sneeuwbalseizoen opnieuw. Wie kan de productielijn in anderhalve maand tijd upgraden en verhuizen, in volle vakantieperiode nog wel? PreSize!

PreSize, dochterbedrijf van intrion, ontmantelt stap voor stap de oude productielijn en demonteert alle productiemachines, rekening houdend met de latere hermontage. We reviseren de machines in eigen atelier op mechanisch, elektrisch en pneumatisch vlak. Nieuwe maakstukken en vervangingsonderdelen vervaardigen onze technici in eigen huis op de CNC draai- en freesbanken. Verschillende toeleveranciers zijn met verlof, maar de machines moeten en zullen draaien en bovendien aan alle hygiëne- en veiligheidsvoorschriften voldoen.

 

Een hete augustus, want september nadert

In augustus zetten we alles in een recordtempo weer in elkaar in de Eeklostraat, inclusief bekabeling en sturing. Dag en nacht werken we eraan, en het lukt. De eerste productieruns volgen we ter plaatse op en na enkele uitdagingen op productie- en koeltechnisch vlak kennen we in september een succesvolle opstart. Drie maand vergt zo’n operatie normaal, als alles goed gaat… Dankzij de keuze om (bijna) alles aan PreSize over te laten, dagelijkse communicatie en wederzijds vertrouwen, klaarden we de klus samen in zes weken. Onze slogan is niet voor niets: Your ‘Piece’ of Mind!

Door dit succesvolle project waakt PreSize nu mee over de correcte werking van de productielijn. We staan ook in voor het periodieke onderhoud van de machines. Op regelmatige basis is er overleg tussen Larmuseau en het PreSize-team om verbeteringen aan te brengen met het oog op een hogere veiligheid en efficiëntie. Want de sneeuwballen blijven als zoete broodjes over de toonbank gaan …

Smakelijk!

circle_image