ABB - Intrion

Flexibele verpakker met slimme ‘wat als?’-oplossingen

 

Drie machines in één compact frame

Deze op maat ontwikkelde pastapotpakker combineert drie units in één: een dozenvormer, een pick&placer en een dozensluiter. En dat allemaal in een frame van amper 3 meter. Een bijzonder stevig frame, want de picker veroorzaakt versnellingen tot 10G! Het moet dan ook vlug gaan: de pastapotten komen aangesneld tegen gemiddeld 0,6 seconden per stuk of 90 potten per minuut.

Voor dozen, trays én kratten

Uw klanten stellen elk hun eigen eisen. Klant A wil graag gesloten dozen, klant B zweert bij open kartonnen trays, klant C verkiest plastic kratten. Met deze machine stelt onze klant al zijn klanten tevreden. In minder dan 5 minuten is de machine manueel instelbaar voor een volgende run. Moet het nog sneller, dan kan het ook volautomatisch.

Wat als er iets mis gaat? Dan is er nog plan B, plan C, plan D …

Deze pastapotpakker is al sterk door zijn flexibiliteit en compacte bouw. Wat hem echt uniek maakt, zijn de talrijke ingebouwde oplossingen voor het geval er iets mis gaat. Wat als een pot niet correct gesloten is? Wat als de dozenvormer blokkeert? Wat als de grijper het laat afweten? intrion heeft telkens een uitweg ingebouwd voor de potten die er bliksemsnel aankomen. Zo blijft de pastapotpakker netjes en hoeft de klant niets weg te gooien.

Nog meer automatisering

Voor deze klant gebeurt de palletisatie nog manueel. In de toekomst volgen nog meer van deze verpakkers, wat mogelijk is dankzij de compacte bouw. En dan zal ook de laatste stap in het verpakkingsproces automatisch verlopen via een multipalletizer.

En wat als die multipalletizer plots… Stop, we hebben al een oplossing in gedachten!

circle_image