ABB - Intrion

Kissing robots


Pfizer ontdekt, ontwikkelt, produceert en verdeelt innovatieve vaccins en geneesmiddelen die de levensverwachting en de levenskwaliteit van mens en dier verbeteren in elke fase van het leven. Pfizer is uitgegroeid tot het voornaamste biofarmaceutisch bedrijf ter wereld en stelt meer dan 100 000 mensen te werk in 150 landen. In Puurs bevindt zich de grootste Europese productie eenheid en op deze site werkt Pfizer al jaren samen met intrion.

Deze vruchtbare samenwerking, de ervaring van intrion in de farmaceutische sector, de concurrentiële kostprijs van de aangeboden oplossing en de lokale nabijheid zorgden ervoor dat Pfizer, na een uitgebreide feasability studie, het intrion i-concept Pharma koos voor een nieuw project in het hart van de fabriek.
Aan het woord laten we Jan Dams van de engineeringsafdeling en tevens projectleider voor de installatie die nu testdraait te Puurs:
“intrion realiseerde het project binnen hun zogenaamde i-concept Pharma, wat betekent dat de probleemstelling van a tot z – weliswaar binnen de grenzen van de scope –  door het intrion team wordt opgenomen. Samen met intrion trokken we volop de kaart van een gerobotiseerde automatisatie, wat hier concreet betekent dat twee maal 2 robots samen zorgen voor de samenbouw van een medical device en een vijfde robot deze tenslotte geordend in een tray achterlaat. Dit aan een snelheid van ruim 50 stuks per minuut. In totaal 4 camera’s, elk met hun specifieke belichting, waken over de correcte assemblage van de producten. Het is van cruciaal belang dat er op de producten geen enkel spoor zichtbaar is van de “mechanische” manipulatie. Technologie die bestaat, zoals de trilkuip voor het aanvoeren van de nodige componenten, wordt door intrion geïntegreerd, maar het ontwerp van de complete lijn is uiteindelijk een intrion oplossing: compact en perfect passend in onze lay-out. “

 

circle_image