ABB - Intrion

Pouches voor Refresco


De installatie is uiteraard maatwerk. Hierbij moesten de plannen geregeld herzien worden worden omdat elke wijziging aan het ontwerp van de pouch zijn weerslag had op de manier van verpakken en handlen.

De basis van het geheel is de vulmachine die pouches maakt, vult en van de antilekdop voorziet. De innovativiteit van de installatie zit in de koppeling tussen de vulmachine en het intrion gedeelte: de transportbanen en de Somic verpakkingsmachines. In de eerste van de twee Somic wraparound verpakkingsmachine worden de pouches verpakt in een consumentenverpakking. Daarna worden  de consumentenverpakkingen in een tweede Somic wraparound verpakkingsmachine voorzien van een transportverpakking. Deze transportverpakkingen worden vervolgens verzameld en gaan via een stapelaar naar het automatische warehouse. Dit warehouse heeft nu al een capaciteit van 35.000 pallets. De lijn produceert zo’n 6.000 pouches per uur, goed voor 9 miljoen stuks dit jaar.

Momenteel wordt bekeken hoe het proces verder gefinetuned kan worden. Optimalisatie van het transport kan zorgen voor meer buffer en een nog hogere efficiëntie.
De respons van de markt is heel positief dus Refresco is momenteel al bezig met de basisplannen voor bijkomende productlijnen. “Daardoor wordt in 2015 een productie van 56 miljoen stuks haalbaar”, zegt technisch manager Hugo Van Put.

De totaaloplossing die met het i-concept Food geboden werd, de innovatieve input en zeker ook de continue service en partnerondersteuning hebben Refresco alvast doen besluiten om de volgende jaren door te gaan met intrion.

 

circle_image