intrion spreekt op event E-fulfilment

Automatisch magazijn voor multichannelverkoop maakt indruk

 

Webwinkelen zit in de lift. Steeds meer productiebedrijven exploreren de mogelijkheid van online verkoop in eigen beheer. Maar de consument is veeleisend en wil zijn pakjes snel. Dat heeft een grote impact op de organisatie van uw magazijn. En hoe verenigt u dat kostenefficiënt met de levering aan traditionele verdeelkanalen?

DSC_0134Value Chain bracht op E-fulfilment verschillende stakeholders samen om daarover van gedachten te wisselen. Onder hen ook logistieke dienstverleners en leveranciers van automatisatie en ICT. intrion was een van de sprekers, met een presentatie over “Hoe multichannel-automatisatie tot een succesverhaal kan leiden”. Voor een volle zaal brachten we een case over een project bij Bijou in Frankrijk, een producent van o.a. madeleines, biscuits en koekjes.

 

3 kanalen, 1 platform

Bijou heeft een multichannelconcept in de markt gezet. Het bedrijf heeft een eigen webshop, levert zelf rechtstreeks aan grote groepen en beschikt met de retail nog over een derde verkoopkanaal. Bijou bezit een 10-tal eigen productielijnen. Daarnaast verdelen ze nog een reeks referenties, die extern worden geproduceerd, via dezelfde platformen.

Dat hele proces heeft intrion nu geautomatiseerd. We leverden het automatische transportsysteem naar een tussenbuffer met een capaciteit van 30.000 trays met elk 2, 3 of 4 producten. De totale maximumcapaciteit telt dus 120.000 SKU’s.

 

Synchroon met transportplanning

DSC_0178Ook de orderpicking gebeurt automatisch en simultaan op fullpallets, mixed pallets en in dozen voor e-commerce. Alles moet uitgeleverd worden in sequence op artikelniveau en gesynchroniseerd met de transportplanning. Een aardig staaltje van complexe hard- en softwarecontrols van intrion.

Tijdens de netwerkmomenten na de presentatie legden we contacten met verschillende geïnteresseerde bedrijven. En die waren duidelijk onder de indruk.