Unilin automatiseert orderpicking en reduceert afval

UnilinUnilin, de producent van Quick-Step en Pergo laminaat, verkoopt zijn producten per volle pallet of via een orderpickingservice. Momenteel gebeurt de orderpicking al semi-automatisch, maar door de sterk toenemende vraag wil Unilin dit proces verder automatiseren. Door verschillende productafmetingen en de eis dat alle pallets steeds stapelbaar moeten zijn (ongeacht het aantal dozen op een pallet) wordt dit een ambitieus en bijzonder complex project.

Naast de installatie voor orderpicking, zal intrion ook twee nieuwe palletverpakkingslijnen bouwen. Doordat de orderpickers de folie rond de bronpallets nu steeds moeten opensnijden, ontstaat veel nodeloos afval. Daarom zullen de pallets niet meer in productie voorzien worden van een palletverpakking, maar wel net voor verzending naar de klant, en dit voor zowel volle pallets als orderpickingcolli’s.

Dit project heeft een grote impact op de productieketen en interne logistiek. intrion zet al zijn knowhow en ervaring in om de opdracht te doen slagen. Het totaalproject moet operationeel zijn midden 2015.